7. razred - popoldne

7. junij 2021 - zahvalna maša v cerkvi

Lepo te vabim k zahvalni sveti maši danes, 7. junija 2021, v župnijski cerkvi.

Kot je bilo objavljeno v tiskanih oznanilih Med nami (tukaj, stran 3, levi stolpec) in v tedenskih spletnih oznanilih (tukaj, druga točka pod tabelo) se bomo iz navedenih skupin zbrali k zahvalni sveti maši.

S seboj lahko prineseš in oddaš delovni zvezek (domače naloge).

Ostale podatke za spričevalo bodo posredovali starši - naslov je že nekaj časa na voljo na župnijski spletni strani oz. tukaj.

Tebe in domače prav lepo pozdravljam. Se vidimo ob 18. uri.

vikar


Prejšnja objava - sklepna ura:

31. maj 2021 - doma

28. ura verouka - že 22. ura doma:

enota VII. 13. - str. 152 - 154: Marija

Vsakokrat pred začetkom verouka doma zmoli tako, kakor molimo pri verouku v župnišču: s pokrižaš V imenu; Očenaš; Zdravamarija, Slava Očetu; V imenu).

Mirno in zbrano preberi o Mariji. Poskusi se v domači nalogi, je malo bolj zahtevna, a nič zato, saj tudi ti že veliko veš o Mariji, marsikaj pa najdeš tudi v kakšni knjigi, ki jo imete doma, ali pa na spletu. Danes je namreč Marijin praznik: Marijin obisk pri sorodnici Elizabeti. Hkrati je danes tudi zadnji dan meseca maja in s tem zadnji dan šmarnic.

Ne pozabi: ta učbenik / delovni zvezek je veroučni priročnik tudi še za prihodnje leto, zato ga po koncu verouka dobro shrani (da ne bo iskanja). Ostalo je namreč še polovico snovi, polovico pa smo že predelali.

Včeraj je bil slovesni praznik Svete Trojice (Bog je eden v treh osebah: Oče in Sin in Sveti Duh, kar izražamo tudi v molitvah "V imenu" in "Slava Očetu"). V četrtek je slovesni in zapovedani praznik Sveto Rešnje Telo in Kri: nekakšna slovesna ponovitev velikega četrtka, zahvala Bogu za dar svete maše in za dar, da je Jezus trajno navzoč med nami v zakramentu svete evharistije, svete hostije, na oltarju in v tabernaklju. Ta dan je slovesna maša in tudi procesija po maši.

Vse to je pregledno predstavljeno v Liturgičnem zvezku.

Lepo vabljeni, ti in domači, k maši v četrtek, na praznik, in tudi sicer ob nedeljah.

Želim obilo zdravja in Božjega blagoslova; lepo pozdravljam tebe in vse domače.

vikar Bogomir

Tudi tokrat te lepo prosim, da potrdiš opravljeno nalogo z vnosi tu spodaj. Hvala.

Prejšnja:

24. maj 2021 - doma

27. ura verouka - že 21. ura doma:

enota IV. 2. - str. 69 - 71: Sadovi dobrih izbir

Vsakokrat pred začetkom verouka doma zmoli tako, kakor molimo pri verouku v župnišču: s pokrižaš V imenu; Očenaš; Zdravamarija, Slava Očetu; V imenu).

Nadaljujemo sklop enot o Svetem Duhu, časovno zelo ustrezno, saj je bila med praznikom Gospodovega vnebohoda (v četrtek, 13. maja) in praznikom binkošti (v nedeljo, 23. maja) binkošzna devetdnevnica v čast Svetemu Duhu, pa še birma je bila v naši župniji v nedeljo, 16. maja in 23. maja. Binkošti, včeraj, 23. maja, so praznik prihoda Svetega Duha nad apostole in Marijo, zato tudi rojstni dan Cerkve, birma pa je potrditev, dar Svetega Duha za birmance. Ponedeljek po prazniku binkošti, binkoštni ponedeljek, je posvečen Mariji, Materi Cerkve. (Naj spomnim, da je bila včasih na binkošti popoldne maša v Postojnski jami, še prej pa so imeli na binkoštni ponedeljek domačini prost vstop v Jamo.)

Mirno in zbrano nadaljuj z branjem o Svetem Duhu. Odlomek Gal 5,22-23 lahko poiščeš in preveriš tudi: tukaj - biblija.net. Napiši nalogo in pri tem si lahko pomagaš s spletno izdajo Svetega pisma. Pusti sled s premislekom zmoli molitev cerkvenega učitelja sv. Avguština na isti strani.

Želim obilo zdravja in Božjega blagoslova; lepo pozdravljam tebe in vse domače.

vikar Bogomir

Tu je bil obrazec za potrditev ...


Prejšnja:

17. maj 2021 - doma

26. ura verouka - že 20. ura doma:

enota IV. 1. - str. 66 - 68: Viden s srcem

Vsakokrat pred začetkom verouka doma zmoli tako, kakor molimo pri verouku v župnišču: s pokrižaš V imenu; Očenaš; Zdravamarija, Slava Očetu; V imenu).

Začenjamo sklop enot o Svetem Duhu, časovno zelo ustrezno, saj je sedaj v teku devetdnevnica med praznikom Gospodov vnebohod (prejšnji četrtek, 13. maja) in praznikom binkošti (prihodnja nedelja, 23. maja), pa še birma je bila v naši župniji včeraj, v nedeljo, 16. maja. Binkošti so praznik prihoda Svetega Duha nad apostole in Marijo, birma je potrditev, dar Svetega Duha za birmance. Zato si mirno in zbrano preberi, kar je o Svetem Duhu v tej prvi enoti. Popraviti je potrebno na strani 67 v prvi vrstici - pravilno je (Apd 2,1-12.37-38) oz. na spletu: tukaj - biblija.net in napiši nalogo. S premislekom zmoli litanije na str. 67. Pusti sled (naloga na naslednji strani) in zaključi z molitvijo na isti strani.

Naj te spomnim, da je jutri, 18. maja 2021, 25 let od obiska svetega papeža Janeza Pavla II. (drugega) s 70.000 mladimi in drugimi na rakiškem letališču pri Postojni. Več o tem: tukaj. Morda vprašaš starše ali stare starše, če se tega dogodka še kaj spominjajo ali pa poiščeš še kakšen video na spletu npr. tale, še posebej na tem mestu.

Želim obilo zdravja in Božjega blagoslova; lepo pozdravljam tebe in vse domače.

vikar Bogomir

Tu je bila potrditev ...