7. razred - popoldne

30. november 2020

11. ura verouka - (5.) doma: enota V. 3. - str. 90-92: Cerkev je razvito telo

Vsakokrat pred začetkom verouka doma zmoli tako, kakor molimo pri verouku v župnišču. Prav tako tudi ob koncu z molitvijo iz učbenika.

Včeraj, v nedeljo, 29. novembra, je bila že 1. adventna nedelja in z njo se je začel adventni čas, kot smo razmiljali prejšnjo uro (pomagaš si lahko s predstavitvijo cerkvenega leta na  str. 100 in adventnega časa na sr. 103).

Vračamo se k našim razmišljanjem o Cerkvi. Najprej se opravičujem, ker pred dvemi tedni niso bila jasna navodila: eni so upoštevali naslov, drugi pa stran (kar se ni ujemalo). Zato zdaj jasno ponovim: lepo prosim, da preveriš, če so do vključno danes narejene tri naloge (dve sta že bili) in sicer o Cerkvi od prve do vključno tretje, od strani 86 do 92. Najlepše se ti zahvaljujem za razumevanje.

Ob tem te spomnim, da so na strani 92 našteti razni svetniki: posebej smo povezani s sv. papežem Janezom Pavlom II., ki je bil 18. maja 1996 na velikem srečanju v Rakitniku pri Postojni (morda vprašaš starše, ali se tega še spominijo) in da je zavetnik župnije Postojna sveti Štefan. Danes pa goduje sv. apostol Andrej, ki mu je posvečena majhna starodavna cerkev pri Velikem Otoku.

Upam, da ste skupaj napravili adventni venec.

Lep pozdrav tebi in domačim. Vsem želim miren in lep adventni čas. Ostanite zdravi.

vikar Bogomir