Avtor: Jožef Koren Objavljeno: 19. 05. 2019

5. velikonočna C - 19. maj 2019

OZNANILA ŽUPNIJE POSTOJNA  

5. VELIKONOČNA NEDELJA

19.

maj

5. velikonočna nedelja

Krispin, redovnik

8h

 

10h

19h

B

P

J

J

+ Frančiška Gorup

++ Emilija in Štefan Fajdiga

za župniji in prvoobhajance in njihove družine

++ Tilka in Josip Čeč

20.

maj

Ponedeljek

Bernardin Sienski, duh.

19h

J

P

++ starši Bole in Kalčič

+ Borut Debevec

21.

maj

Torek

Timotej, diakon, muč.

19h

J

P

B

+ Ciril Vilhar

+ Ana Zalar

++ Ana in Peter Grželj

22.

maj

Sreda

Marjeta Kasijska, red.

19h

J

P

za zdravje in srečen zakon

+ sestra Krista Gračnar

23.

maj

Četrtek

Servul (Socerb), muč.

19h

B

P

+ Boris

+++ Stopar in Grosman

24.

maj

Petek

Marija, Pomočnica kristjanov

10.30

19h

 

D

J

B

P

Dom UP, + Maja Žnidaršič

++ Marija in Andrej Kobal

++ Franc in Kristina Jenček

za zdravje

25.

maj

Sobota

Beda Častitljivi, duh.

19h

B

P

v dober namen

za zdravje in v zahvalo

26.

maj

6. VELIKONOČNA NEDELJA

Nedelja turizma

8h

 

10h

19h

J

P

J

B

po namenu

+++ Marija, Toni in Tamara Rebec

za župniji

+++ De Paulis

 

 1. Vsem prvoobhajancem iskreno čestitamo za prejem prve svete spovedi in prvega svetega obhajila. Želimo vam/jim, da bi radi in pogosto hodili k svetemu obhajilu, da bi ga spoštljivo prejemali in da bi vedno ohranjali prijateljstvo z Jezusom. Ob prazniku iskreno čestitamo tudi staršem, ki ste/so zavzeto sodelovali v pripravi na prejem obeh zakramentov, pa tudi otroškem pevskemu zboru in njihovi zborovodkinji Katarini Černač.
 2. Slovenski škofje nas vabijo, da gremo na volitve in podpremo Evropo, ki bo spoštovala krščanske korenine in vrednote. Več o njihovem vabilu si preberite v župnijskem listu Med nami.
 3. Še naprej vabimo veroučence in njihove starše k šmarnicam. Ob 18.45 so šmarnice za otroke, med sveto mašo pa za odrasle. Prav tako vabimo prvoobhajance, da ta teden prihajajo k sveti maši in prejmejo Jezusa pri svetem obhajilu.
 4. VEROUK bo po urniku za vse razrede, razen za 2. razred, ki mu verouk v četrtek, 23.5, zaradi šole v naravi, odpade. Starši preglejte veroučencem delovne zvezke. Otroci naj oddajo rešene delovne zvezke in naloge katehetom pravočasno v pregled! Rok za oddajo določi katehet in se ga je treba  dosledno držati. Velika sramota in znak lenobe ter verske brezbrižnosti cele družine so prazni in neurejeni veroučni zvezki. Kdor še ni vrnil spričevala, naj to stori čim prej.  Veroučno leto bomo zaključili z veroučno mašo, ki bo na binkošti, v nedeljo, 9.6., ob 10. uri.
 5. SREČANJE KATEHETOV, torek, 21.5., po maši.
 6. ZAKONSKA SKUPINA, četrtek, 23.5., ob 20.30.
 7. MAŠA V DOMU UPOKOJENCEV bo v petek, 24.5., ob 10.30.
 8. ŽUPNIJSKA PRIPRAVA ZA KRST OTORK, petek, 24.5., ob 17. uri. Priprava je namenjena staršem, ki bodo krstili otroke v nedeljo, 26.5., ob 11.30.
 9. KRSTA V nedeljo, 26.5., bosta sveti krst prejeli Zala Posega in Neli Hmeljak. Novokrščenkama, njihovim staršem in botrom iskreno čestitamo. Molimo zanje.
 10. Romanje k Trsatski Materi Božji nad Reko na Hrvaškem bo v soboto, 1. junija 2019. Odhod iz Postojne ob 7.00 z avtobusne postaje, na Trsatu slovesna romarska sveta maša, prilika za spoved, molitev križevega pota in osebno pobožnost do 14.00. Na povratku obisk cerkve sv. Hieronima v Koritnicah pri Knežaku, tam tudi pete litanije Matere Božje in vrnitev domov do približno 17. ure. Okrepčila na poti iz lastne popotne torbe. Stroški prevoza 10 €. Lepo vabljeni.
 11.  Škof Jurij je v petek, 10. maja podaljšal službo vsem izrednih delivcev obhajila za dobo petih let. Hvala vsem, ki tudi na ta način služite župnijskemu občestvu.
 12. Jezus nam daje novo zapoved, da se ljubimo med seboj, kakor nas je on ljubil. Naj nam Božji blagoslov pomaga, da bomo Jezusovo novo zapoved izpolnjevali tudi v prihodnjem tednu.