Dobrodošli v eAlfa za odrasle!

 

Kaj je to?

Oglej si video: https://player.vimeo.com/video/437773277

V eni izmed župnij, kjer program eAlfa za odrasle že poteka po zoomu, so takole zapisali. "Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, koliko bo spet okuženih, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, so čez nekaj dni zagotovo že pozabljena."

"Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari. Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati. Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? Toda redko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja Alfa."

Alfa je kraj, kjer si lahko zastavimo vsa ta velika življenjska vprašanja in razmišljamo o njih na glas – v varnem in odprtem okolju enako se vprašujočih. Gre za sproščena srečanja, na katerih lahko vsak deli svoje misli, mnenja in vprašanja. Brez strahu, da bi ga kdo obsojal.

 

Opis srečanja:

Srečanja bodo potekala po ZOOMU. V začetku srečanja je ogled filmčka, ki povabi k razmisleku in pogovoru. Prav pogovor je ključni del Alfe. Tu je čas za odprto debato in iskrena vprašanja. Kar je v skupini zelo različnih ljudi z zelo različnimi zgodbami resnično zanimivo. Alfa je za vsakogar, ne glede na prepričanje. Udeležijo se ga lahko verni, manj verni in neverni. Te mika, prijavi se na župnijski spletni strani. Glej v zavihku obvestila/eAlfa za odrasle/  

Prvo srečanje:

Povezava do nekaj utrinkov prvega srečanja: https://youtu.be/AbstO1_HUuM

Ta zanima, potem si lepo povabljen. Prijavi se tukaj. OBRAZEC ZA PRIJAVO

Prvo srečanje začnemo v sredo 3. februarja 2021 ob 19.30. Do takrat zbiramo prijave.