14. SVETI TRIJE KRALJI

Objavljeno: 4. 01. 2021

Spoštovani starši in veroučenci!
 
V torek bo tretji sveti večer in v sredo praznik Gospodovega razglašenja, kot imenujemo obisk modrih z vzhoda. Veroučna naloga za ta teden bo torej praznična, opravite jo v družinskem krogu, v mirnem vzdušju, kadar vam ustreza glede na ostale obveznosti, zato zooma ne bomo imeli.
 
V spodnji ugankarski nalogi in pobarvanki najdeš svete tri kralje, ki potujejo v Betlehem. Prosi starše, da ti preberejo odlomek svetega pisma v priponki (Mt 1 1-12) oziroma skupaj blagoslovite dom.
http://sku.rkc.si/wp-content/uploads/2017/11/171124_jaslice-figure.pdf
 
Naloga: nariši in pobarvaj (ali izreži iz pobarvanke) svete tri kralje in njihove darove, ki so jih prinesli Jezusu, ter jih nalepi v delovni zvezek na stran 31. 
 
TRIKRALJEVSKO KOLEDOVANJE
Otroci so na spodnjem posnetku preoblečeni v tri kralje, hodijo od hiše do hiše ter prinašajo srečo in blagoslov družinam. Nad vrata napišejo letnico in začetnice imen treh kraljev. V zahvalo jih družine obdarijo. Ali veš, kako je ime trem kraljem? Napiši na stran 31.
Koledovanje je star slovenski običaj, ki se odvija od božiča do praznika svetih treh kraljev. Misijonsko središče Slovenije že vrsto let organizira Trikraljevsko akcijo, o kateri lahko nekaj izvemo iz posnetkov v spodnjih povezavah ali pa na njihovi spletni strani:  http://www.missio.si/blog/2020/12/26/tka-2020-21/