OBVESTILA

Objavljeno: 3. 06. 2021

Četrtek, 3. junij 2021

"Praznik sv. Rešnjega telesa in krvi je praznik Jezusove navzočnosti v zakramentu sv. evharistije. Sv. evharistija je za nas katoličane jedro in temelj našega duhovnega življenja, kjer se povezujemo v občestvo Cerkve, ki roma po poti v nebeško domovino, ki je naš končni cilj. Izraz evharistija izhaja iz grškega glagola "eucharistein", ki pomeni "zahvaljevati se". V zakramentu sv. evharistije je Kristus v polnosti navzoč. Višek obhajanja sv. evharistije se zgodi v trenutku, ko se kruh spremeni v Jezusovo telo, vino pa v Njegovo kri. Ko duhovnik izgovori nad kruhom posvetilne besede "To je moje telo" in nad vinom "To je moja kri".

 


V  četrtek, 13. maja 2021, obhajamo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil svoje zemeljsko delovanje in odšel v nebo.

Gospodov vnebohod je poleg velike noči in binkošti eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali že ob koncu 4. stoletja.

Praznik obhajamo štirideset dni po veliki noči, saj se je Jezus po svetopisemskem izročilu po vstajenju štirideset dni prikazoval učencem in izbranim pričam, preden je odšel v nebo.

 

Zato veruka za 6. r. ta dan ne bo, po možnosti se udeležite sv. maše v župnijski cerkvi ob 19.30 ali pa  katere od maš na spletu.

 

Lep praznik Gospodovega vnebohoda voščim vsem Vam in Vašim dragim!

V. Fajdiga, katehet

 


 

Angel Gospodov