5. razred - popoldne

30. november 2020

11. ura verouka - (5.) doma - 11. enota: Marija je rodila Jezusa

v učbeniku na str. 44-47. Naloga na str. 48-53.

Najprej običajno: molitev na začetku (V imenu, Oče naš, Slava Očetu, V imenu), in na koncu (V imenu, Zdrava Marija, Slava Očetu, V imenu).

Upam, da si se izkazal/a in uspešno opravil/a tudi izziv v delovnem zvezku na strani 42. Če še nisi, še je čas: daj danes.

Včeraj, v nedeljo, 29. novembra, je bila 1. adventna nedelja in z njo se začne adventni čas. Beseda "advent" je iz latinske besede "advéntus" in pomeni prihod (v knjigi na str. 42 napačno piše "prihaja"). Gre seveda za Jezusov prihod, njegov prvi prihod in njegov ponovni prihod. O tem je govorila prejšnja, 10. enota. Morda si še enkrat pogledaš samo str. 42.

Upam, da ste skupaj napravili adventni venec in včeraj že prižgali prvo svečko.

Današnja 11. ura je posvečena Mariji, ki nas na poseben način spremlja skozi advent. Njej je posvečen tudi lep praznik 8. decembra - Brezmadežna. Zdaj smo ravno v času devet dnevne priprave na ta praznik. Prejšnja leta nas je na domovih obiskala Marijina podoba, ki letos zaradi virusa ne sme iz hiše v hišo, vas pa vse pri vas doma lepo vabim, da na vidno mesto postavite Marijino podobo in en večer (še pred 8. decembrom) zmolite prav v počastitev Device Marije.

Tudi za to uro predlagam, da lepo v miru prebereš po vrsti, kar je v knjigi o Mariji. Ne bo težko. In potem še nalogo v delovnem zvezku.

Lepo te pozdravljam in želim zdravja in poguma tebi in vsem domačim.

vikar Bogomir