28. MARIJA MATI CERKVE

Objavljeno: 11. 05. 2020

Spoštovani prvoobhajanci in starši,

čas hitro beži in spet je teden v karanteni naokrog. Zato je tu nova kateheza za 3. razred.

Danes bomo govorili o Mariji, ki je pod križem postala mati Cerkve.

Vabim vas, da si ogledate katehezo na filmčku: https://youtu.be/6buoqJgkupE

Nato pa rešite naloge v delovnem zvezku na strani 123 in strani 125.

VELJA ZA ŽUPNIJO POSTOJNA Povzetek sestanka na ZOOM - V ponedeljek, 11. 5., smo se dogovorili, da bo prvo sveto obhajilo prestavljeno na nedeljo, 21. 6., ob 10. uri. V kolikor bo še omejitev števila prvoobhajancev bomo imeli ta dan dve prvi sveti obhajili. Glede ure za drugo sveto obhajilo se bomo še dogovorili, če bo potrebno. Prva sveta spoved bo za vse v petek, 19. 6., ob 16. uri. Po spovedi bomo razdelili oblekice za prvoobhajance. Glede krašenja cerkve bomo ohranili okrasitev od birme in jo po možnosti dopolnili. Sicer so za čiščenje in okrasitev cerkve zadolženi starši. Želja staršev je, da pri maši poje otroški zbor, če bo to mogoče. Glede fotografa se dogovorite starši, fotograf naj bo eden in ne več. Sodelovanje za otroke pripravi župnik. (Prošnje in zahvale.) Za uvodni pozdav v mašo, pozdrav miru, zahvalo župniku, prvo in drugo berilo poskrbijo starši. Prav tako starši zberete potrebni prispevek za rože in ostale stroške.

Pričakujem, da bodo otroci poznali osnovne in mašne molitve, spovedni obrazec ter odgovore na vprašanja o spovedi in sveti maši. Vse je navedeno na listu: Kaj morajo vedeti prvoobhajanci.... glej lekcijo z dne 28. 3. 2020.

VELJA ZA ŽUPNIJO STUDENO - sveto obhajilo smo prestavili na zadnjo nedeljo v avgustu, 30. 8., prav je, da si teden pred tem razervirate za pripravo na prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo. Natančnejša navodila bodo sledila v začetku avgusta.

PA ŠE NEKAJ OBVESTIL:

Če se bo začela šola, se bo začel tudi verouk. Zato upam, da se za zadnje ure celo vidimo v živo. Z veroukom bomo zaključili v maju.

Na koncu veroučnega leta bom pregledal in ocenil domače naloge. Zato jih pridno in sproti deljajte. Naredite tudi tiste za nazaj. Glede obiska svetih maš med letom starši sami napištete izjavo, kako pogosto ste obiskovali nedeljske in praznične maše skupaj z otroki.

Redno pomeni vsako nedeljo, oziroma več kot 30 krat v šolskem letu.
Manj redno, pomeni vsako drugo nedeljo oziorma 15 do 29-krat v šolskem letu.
Občasno pomeni manj kot 15-krat v šolskem letu oziroma enkrat na mesec in manj.

Imejte se lepo, otroci ubogajte starše, starši spodbujajte otroke, radi sodelujte pri šmarnicah na http://zupnija-postojna.rkc.si/index.php/content/display/416  in pazite na svoje zdravje.

Jožef Koren, župnik.