Avtor: Jožef Koren Objavljeno: 9. 06. 2019

Binkošti - 9. junij 2019

OZNANILA ŽUPNIJE POSTOJNA  

BINKOŠTI

Ista oznanila v PDF formatu.

9.

junij

BINKOŠTI

Primož in Felicijan, muč.

8h

10h

 

18.30

19h

J

J

P

J

B

za župniji

+++ Černač

v zahvalo (Mulec)

Postojnska jama, po namenu

++ Anica in Alojz Abram

10.

junij

Ponedeljek

Marija, Mati Cerkve

binkoštni ponedeljek

19h

J

B

P

+ Silva Knafelc, 30. dan

+ Iva Gojak in +++ Mudrinović

za zdravje (Štrukelj Marjanca)

11.

junij

Torek

Barnaba, apostol

19h

J

B

P

+ Martina Fatur, pogrebna

++ Pina in Bojan Bole

+ Stanislav Ambrožič

12.

junij

Sreda

Eskil, mučenec

19h

J

P

++ Gregor in Jožefa Bizjak

+++ starši Šeber in brat Niko

13.

junij

Četrtek

Anton Padovanski, redovnik

18h

19h

B

J

P

Stara Vas, v zahvalo sv. Antonu

++ Antonija in Franc Čeč

+ Alojz Černač

14.

junij

Petek

Valerij in Rufin, mučenca

10.30

19h

D

B

P

Dom UP, Leopold Koman

+ Stanko Curk

++ Pavla in Andrej Bajec

15.

junij

Sobota

Vid, mučenec

19h

 

J

DP

+ Ivanka Geržina Stamenković, osmina

v čast sv. Antonu

za zdravje

16.

junij

nedelja
SVETE TROJICE

Beno iz Messina, škof

8h

 

10h

19h

J

P

B

B

++ Ivan in Julijana Krapež in Ivanka Leban

+ Stano Dolenc

za župniji

++ Andreja in Janko Štefin

 

  1. V nedeljo, 9.6., ob 11.30, bodo prejeli sveti krst: Eva Vadnov, Jaka Debevec, Anže Kafelc in Neja Poropat. Staršem in novokrščencem iskreno čestitamo.
  2. Na binkošti, 9.6., bo sveta maša zvečer tudi v Postojnski jami. Odhod v jamo z vlakcem ob 18.30, vstop prost. Vabljeni.
  3. MAŠA V DOMU UPOKOJENCEV bo v petek, 14.6., ob 10.30.
  4. Vse starše, ki načrtujete prijaviti otroke na letošnji ORATORIJ v Postojni od 25.6. do 30.6, prosimo, da oddate prijavnice s prispevkom do prihodnje nedelje, 16.6.
  5. Ta teden skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz ulic: Kidričevo naselje,  Prekomorskih brigad, Pod kolodvorom, Ulice 1. maja, Prešernove, Gregorčičevega drevoreda, Kraigherjeve in Vojkove.
  6. 13. FESTIVAL DRUŽIN od 14. do 16. junija  2019, Dvorec Visoko v Poljanski dolini. Več na www.festival-druzin.si.
  7. 51. NARODNO ROMANJE bolnikov, invalidov in starejših na BREZJE v soboto, 15.6., od 9. ure do 13.30. Vabita Radio Ognjišče in Slovenska Karitas. Na romanje so se prijavile samo tri osebe, zato smo avtobus odpovedali.
  8. NAŠA RAJNA:  + Dragomir Gabriel, Ulica Franca Smerduja 16, v petek, 28.6., maša za 30. dan;  + Ivanka Gerželj Stamenković, Ulica Dolomitskega odreda 11a, sobota, 15.6., ob 19h, osmina, sobota, 29.6., ob 19h 30. dan. Gospod naj jima da večni mir in pokoj.
  9. ZAHVALA KATEHETOM IN KATEHISTINJAM Ob sklepu veroučnega leta se zahvaljujem katehetu Vladimirju Fajdigi in katehistinjam Marjani Bizjak, Sonji Fajdiga, Heleni Habič, Mojci Gregorc, pa tudi katehistinjama s. Luciji Kranjc in Mateji Magajna, ki sta poučevali verouk v Studenem, in Alenki Jurca, ki je pomagala s. Luciji. Prav tako gre zahvala obema duhovnikoma. Skupaj smo v veroučnem letu 2018/19 opravili približno 570 ur verouka in prav toliko ur individualnih priprav doma. To je veliko darovanih ur na naše otroke. Zato vsem katehetom iskrena zahvala. Naj vam Bog povrne z večnimi darovi. Iskreno jih prosim, da bi tudi prihodnje leto opravljati katehetsko službo. Obenem vabim tudi vse, ki ste usposobljeni, da bi se v prihodnjem letu pridružiti katehetskemu zboru. Če nas bo več, bomo lažje upoštevali želje staršev, sicer bomo morali še naprej verouk prilagajati zmožnostim katehetov in njihovim urnikom. Spoštovani kateheti v znamenje hvaležnosti, prejmite skromen dar pozornosti. Bog pa naj vam povrne z večnimi darovi.
  10. Vsem želim lepo in blagoslovljeno nedeljo in teden, ki ga začenjamo. Naj nas Sveti Duh razsvetljuje in uči, in naj nam pomaga, da bomo spoznali kaj je prav in vselej radi sprejemali njegove spodbude.