Avtor: Jožef Koren Objavljeno: 13. 04. 2019

Duhovni vikend v Planini za 8. in 9. razred.

Spoštovani veroučenci in veroučenke osmega in devetega razreda ter starši!

Bodoči, zdajšnji ter pretekli birmanci in birmanke!

 

S tem pismom se obračam na vas v želji, da bi vas pravočasno dosegle potrebne informacije. Sicer sem osebno povabil osmošolce že pri verouku v ponedeljek, 8. 4. 2019, devetošolci in birmanci iz Studenega pa za datum duhovnega vikenda vedo že od januarja letos.

V župnijah Postojna in Studeno organiziramo duhovni vikend za veroučence osmega in devetega razreda.

Duhovni vikend pomeni za veroučence osmega razreda iz Postojne začetek enoletne priprave na birmo, ki jo bodo prejeli prihodnje leto v mesecu maju. Za birmance iz Studenega pa je to zaključek priprave. Devetošolci iz Postojne pa se bodo na duhovnem vikendu preizkusili kot animatorji.

Tema letošnjega duhovnega vikenda bo Gradim hišo svojega življenja. Skupaj bomo razmišljali ob odlomkih Božje besede o tem, kakšen človek sem in kakšen človek si želim postati in kakšnega me želi imeti Bog.

Zaradi organizacije samega vikenda pa še nekaj potrebnih navodil:

1) Prosim, da odgovorite na to elektronsko pismo in potrdite udeležbo na duhovnem vikendu, najkasneje do torka, 23. 4. (Ime in priimek  - Prijava Planina). Lahko pa pokličete ali pošljete sms na župnikov telefon 041 379 468.

2) Duhovnik vikend se začne v petek, 26.4., ob 18. uri. Za prevoz do Planine pri Rakeku poskrbite v lastni režiji. (Naslov: Planina 3, Dom se nahaja čez cesto, zraven cerkve sv. Marjete, na koncu vasi, če vozimo iz smeri Postojna) Lahko pa se dogovorite med seboj in peljete z enim avtom več veroučencev. Duhovni vikend bomo zaključili v nedeljo, 28. 4. ob 15. uri s skupno sveto mašo. Na mašo vabimo tudi starše in ostale družinske člane.

3) Stroški, v katere so vključeni stroški uporabe prostorov Duhovnega doma v Planini (uporaba velike dvorane ter sob za dva dni), stroški hrane (2x zajtrk, 2x kosilo in 2x večerja) ter materialni stroški (gradivo), znašajo 40€ na udeleženca, za animatorje pa 30€. Znesek se poravna ob prihodu na duhovni vikend.

4) S seboj je potrebno vzeti obleko za 2 dni. (Obleka za prosti čas, copate za sobo in za zunaj, dovolj toplo oblačilo za v cerkev, osebno toaleto, brisačo, pisalo in beležko. Prav tako je potrebno imeti svoje rjuhe ali spalno vrečo. Telefoniranje bo dovoljeno v prostem času (po dogovoru), niso pa dovoljeni USB zvočniki in računalniki ter tablice. Zvečer (za ponoči) se bodo telefoni in vse druge elektronske naprave, ki sevajo, dale v hrambo župniku.

5) V primeru, da kdo ne bo upošteval hišnih pravil in dogovorjenega reda, bo predčasno poslan domov.

6) Prepričan sem, da se bomo imeli lepo in da ne bo problemov.

Vse vas lepo vabim tudi k obredom velikega tedna. Naj vstali Kristus pomnoži vašo vero, upanje in ljubezen. Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike.

Župnik Jožef Koren.